Профил на Девата мениджър

Профил на Девата мениджър

Офисът
До вратата може да има едни резервни пантофи, за да не цапате килима на кабинета на чистата Дева, но ако краката са ви чисти, то със сигурност ще сте добре дошли, защото Девите обожават социалните контакти.
Но когато вече сте седнали, слушате и гледате комоютърните разпечатки, таблиците  с цифри и анализите, огледайте се наоколо. Изглежда доста подредено, нали? Книги, класьори и папки – всичко е внимателно класифицирано в хронологичен и азбучен ред. Може би нещата са подредени в система, която никога не бихте сметнали за възможна. По цвят, по размер, по аромат, може би в поредица, която степенува ценността на информацията, съдържаща се във сяка папка, от крайно необходима до декоративна и безполезна.
Същестува и разхвърленият кабинет на Девата, където се труват документи, тефтери със срещи, претъпкани контейнери за входяща и изходяща поща, както и контейнери с документи за преглед и оценка. Това не е доказателство за небрежна Дева, а по-скоро свидетелство за заета Дева, прекалено агажирана с настоящите задачи.  Девите обичат да жонглират – защо да си зает с една задача, когато можеш да имаш 20? Но бъдете сигурни, че в трескаво зеетия маниакален мозък на Девата, който хвърчи през лабиринта от интелектуални процеси с цели 90 мили в час, има добре изградена система, в която целият този безпорядък и всички тези хартии са вече прибрани и подредени. На бюрото ще откриете от пет до 15 телефона – Девите мениджъри са обвзети от идеята, че членовете на екипа могат да се обадят, за да „общуват“. Някой търговски представител някъде в провинцията може да има лоши резултати, но ако се обажда три пъти на седмица, за да „анализира ситуацията“, ще запази работата си поне до предстоящата Коледа.
Много общителният мениджър Дева (а всички те са доста общутелни) дори ще настоява да има общ кабинет с колегите си, за да подобри комуникацията и ефективността. Девите страстно (или най-близкията еквивалент на „страстно, на който Девите могат да откликнат) възприемат компютърната технология и множество компютърни аксесоари са разположени по виден начин на бюрото им. Канделарските принадлежности почти конкурират тези в кабинета на Близнаците, но са по-дискретни, не толкова натрапчиво разположени и дразнещите електронни сингали са или с намален звук, или изобо са изключени.
Гостите само ще разбъркат нещата им, затова най-вероятно няма допълнителни столове, но когато дойде посетител, Девите ще проявят изключутелно гостоприемство, като настояват гостенинът да седне на стола им. Може да предложат на споделят обеда си с вас, което ще ви хареса, ако обичат стръкове целина и сок от моркови.
Астрологично подготвеният мениджър Дева може дори да си окачи голяма табелка от външната страна на вратата на кабинета си с надпис „Овните се приемат само след предварителна уговорка“.

Posted on