Дева - обща информация относно бизнес астрологията

Дева - обща информация относно бизнес астрологията

23 август – 21 септември
Управляваща планета: Меркурий
Стихия: Земя
Качество: Мутабелен
Символ: Дева

Освен че трябва да понасят безкрайните шефи за сексуалния си живот, Девите имат донякъде непривлекателната репутация на дребните хора без въображение. Не че много ги е грижа – Девите могат прецизно и безкрайно да анализират и да обсъждат всяка тема. Но дори при най-проникновените откровения остава нещо недокоснато, недоизказано и лично в характера на Девата: ако Девите прекалено чувствително засегнат някаква тема, те са вещи в чегърткане на повърхността, без да се задълбочават в сърцевината му. Все едно, те никога няма да млъкнат.
Що се отнася до задевките за девствеността на Девите, с които представителите на зодията трябва да свикнат на работното си място, е добре да знаем, че думата „девствен“ първоначално се е отнасяла за жените, които не са принадлежели на мъж – иначе казано, хакартериирала е независимия женски дух. Личността на Девата високо цени уединението и независтимостта – В Девата винаги има една част, която чувствате, че никога няма да докоснете. Девите актриси, като Грета Гарбо, Ингрид Бергман и София Лорен притежават това качество на хора, които сякаш ви казват „не се приближавай много“.
Девата е Земна и променлива зодия, като в случая думата „променлива“ означава двойнственост. Другите двойни зодии са очевидни – близнаците, двете риби, получовекът полуживотното – но двойствеността на Девата е по-прикрита, като представлява конфликт между формата (особено физическата форма на тялото) и интелекта (Девата се управлява от Меркурий).
Символът на Девата е събиращата реколтата девица, чиста и неопетнена, в дълга бяла рокля, с неземна усмивка. В ръцете си обаче тя държи стръкове зърно, които сама е изровила от пръстта. Защото въпреки привидностите Девата обича да се рови в земята. Набюдявайте бебетата Деви, които си играят в пясъчника, в градината, в лехата с цветя. Единственият начин да се опознае нещо е да се опита на вкус – и устата на усмихващата се, невинна млада Дева скоро се пълни с чакъл, пръст и пясък, като част от ентусиазираното търсене на информация и „познания за нещата“.
По-късно в живота Девите се захвалсват от стърчащите боклуци и уличните контейнери и в случай че никой не ги наблюдава, те с удоволствие ще бръкнат вътре, само за да видят дали няма нещо интересно. Това е безценна черта в професионалния живот на Девите. Всичко се изследва, всички възможности се взимат под внимание и нищо не се изхвърля без нужда. Девите обичат да колекционират различни предмети.
Поради тази причина Девите често са надарени предприемачи, организатори и мениджъри. Що се отнася до работата, хората също са стока и Девите обичат да колекционират телентливи хора, да ги организират в система и да създават работен екип, който да е и продуктивен, и социално стимулиращ. Опортюнизъм ли? Може би просто здрав разум. Девите могат да се възползват добре от всички и ценят полезните предмети и сръчните хора. Това неизбежно означава, че Девите имат потребност да са полезни. Следователно те обичат да работят.

Posted on