Девата като служител

Девата като служител

По време на събеседването за работа Девите ще задават повече въпроси от човека, който води събеседването, като събиат оттук оттам парченце по парченце информация, която им е необходима, за данаправят вярна преценка.
Восещият събеседването може да получи въпроси от кандидата от типа на: Може ли да започнем в шест сутринта вместо в девет? Просто намирам тези три извнредни часа, когато не се отвличам и не ме прекъсват, за одобено продуктивни.“ „Това уловка ли е, мисли ли шефът на персонала? Да взема ли предвид молабта за приемане на работа на този кандидат, или пък да извикам охраната за да изхвърли от сградата този луд, или пък просто да у дам ключа от сградата и да му кажа: „започвайте утре?“
Девите могат да са срамежливи: те винаги обичат да наблюдават събитията от беопасно разстояние, което позволява близко и внмателно разглеждане и анализ, без въвличане. Може да сте сигурни, неловко по време на упражнението по хвърляне на яйца по някаква ел, огранизирано от Лъва – търговрски директор. Девите обичат да наблюдават нещата отстрани.
Ако работата отговаря на очакванията, Девите обичат да работят. Те също така обичат искрено да мърморят (писателят Дева си признава, че мрънкатнето е сред любимите му занимания в свободното време: „Наслаждавам се на хубавото мърморене, и това обяснява всичко!“), така че мениджърут не бива да взима критиките на Девата прекалено присърце. Това просто е представа на Девата за добро прекарвен на времето. Без съмнение изслушването на едно-две оплаквания е малка цена за усилието на колегата, който работи доброволно и извънредно, без допълнително заплащане.
По рождение Девите са хора, които постоянно и за всичко се безпокоят и от време на време имат нужда от утешение. Никога няма да сте в състояние напълно да ги успокоите, но общуването ще им помогне. Малките, но точни думи, хвалещи тяхната работа, правят чудеса със скроното и дълбоко скрито его на Девата.
За разлика от по-практичните им колеги Телец и Козирог от Земните зодии, ного от Девите се увличат от астолгоията. Ако не смятаме, че самите Деви са обект на отрицателни коментари в книите по астология, тази особена наука е фантастична система за класифициране и организиране на различните топове личности, която предоставя безкраен източник на забавление и захлас за Девата предприемач.

Posted on